Financieel Goed Geregeld

Regel uw financiën goed

Wat voor broker moet jij gaan gebruiken?

Een vraag die een hoop beginnende investeerders stellen als ze op zoek zijn naar een broker is: “wat is de beste broker?”. Dit is echter een complexe vraag waar niet één juist antwoord voor is. Wat de beste broker is, is namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo zul je onder andere moeten gaan kijken naar waar jij in wilt gaan investeren. Ook zul je moeten kijken naar de manier waarop je wilt investeren en met welke hoeveelheid geld. Het vergelijken van brokers kan best ingewikkeld zijn. Daarom kun je in dit artikel meer vinden over hoe jij dit het beste aan kunt pakken.

 

Verschillen tussen brokers

Zoals al eerder gezegd is het kiezen van een broker afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer jij wilt traden voor kortere periodes zul je het liefste een lage spread hebben. Dit is het verschil dat er is bij brokers tussen de koop- en verkoopprijs. Wanneer je voor de lange termijn wilt gaan investeren, maakt een bredere spread een stuk minder uit. Ook zul je moeten gaan kijken naar de hoeveelheid geld waarmee je wilt gaan beleggen. Als je kleine hoeveelheden wilt gaan investeren, is het van belang dat je kijkt naar een broker met lage transactiekosten en een lage minimale deposito prijs. Dit is wanneer je grote bedragen wilt gaan beleggen van een stuk minder groot belang. Ook moet je kijken naar waar je eigenlijk in wilt gaan investeren en met welke leverage. Je hebt namelijk verschillende brokers die zich specialiseren in enkele markten. Zo kun je onder andere kiezen uit forex, indices, aandelen, crypto en grondstoffen.

 

Het vergelijken van de brokers

Wanneer je wilt gaan investeren en weet waar je naar op zoek bent, kan het nog steeds lastig zijn om de juiste broker te vinden. Vaak zijn de gegevens van de broker niet duidelijk op de site te vinden. Daarom is het belangrijk dat jij zelf tijd stopt in brokers vergelijken. Wel kun je tegenwoordig gebruik maken van sites en sociale media om op zoek te gaan naar de mening van anderen. Zo heb je sites waar reviews en recensies worden achtergelaten. Het is hierbij wel belangrijk dat je de mening van de persoon die het schrijft of zegt, kunt vertrouwen. Wel kan plus500 reviews of een ING review erg helpen. Je kunt er zelf een hoop tijd mee besparen en de kans is groter dat je de juiste broker vindt.